Historie

Editie 2017

De feesten van Hulptroep FM staan al jaren garant voor veel gezelligheid waarmee ook nog het goede doel wordt ondersteund. Elke cent die er bij elkaar gefeest wordt gaat naar het goede doel. In de afgelopen edities was er al voor € 70.811,39 bij elkaar gefeest en verdeeld onder verschillende plaatselijke doelen.


Dit jaar is er gefeest voor de belevingstuin die wordt gerealiseerd bij Boerderij Op ’t Schroat aan de Oostendorperstraatweg, werken mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.


Deze belevingstuin wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen uit Oosterwolde. De ideeën zijn nu om een jeu de boule baan, water- en zandspeelplaats en dierenweide te realiseren. Er was weer een mooie opbrengst van € 7.577,44. Hiervan ging € 5.000 naar Boerderij 't Schroat,  € 2.000 ging naar Jacobiens Hoop en met het resterende bedrag van ruim € 577,- kan de Dierenambulance mooie dingen doen.


Editie 2016

Weer meer dan € 10.000,- naar goede doelen!Het is Hulptroep FM ook dit jaar weer gelukt om meer dan € 10.000,- bij elkaar te feesten. Dit geld gaat dit jaar naar SCA1 Hersenonderzoek en Alp d'Huzes.


Vanmiddag zijn bij Kokki's Café door Martin Kamp, Aartjan Schoonhoven en Jolanda Leusink de cheques overhandigd. € 8.082,10 aan oa Bert Wiekens namens SCA1 en 2.000,- aan Eddy van Olst voor zijn tocht op de Alp d'Huzes.

Omdat Gertjan Ten Hoope helaas niet in staat was om naar 't Harde te komen, zijn we hem nog even wezen verrassen in de Voord.Een heel ontroerende ontmoeting die veel indruk heeft gemaakt en waardoor we nog meer voelen waar we het allemaal voor gedaan hebben. Heel bijzonder


Iedereen die hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen super bedankt! Zonder jullie allemaal was dit niet gelukt!

Editie 2015

Record bedrag bijeen gefeest bij Hulptroep FM.Hulptroep FM poster 2015

Maandag 1 juni heeft de organisatie van Hulptroep FM een enorme cheque van € 11.594,17 mogen overhandigen aan de Veluwse Wens Ambulance. Zij kunnen met dit geld heel veel mooie en hartverwarmende laatste wensen uitvoeren.


Nog nooit eerder heeft Hulptroep FM op twee avonden zo veel geld bij elkaar gefeest!Op 13 en 14 maart vierden ze feest met Nederlandstalige artiesten in een grote feesttent aan de Koemkolkweg ondersteund met een uitzending van 2 dagen op de radio.

Cheque overhandiging Hulptroep FM - Veluwse Wensambulance 2015


Deze unieke club vrijwilligers, artiesten en sponsoren heeft de laatste 7 jaar laten zien dat een gezellig muziekfeest en iets doen voor de maatschappij een perfecte combinatie kan zijn.


De totaal telling van alle edities staat inmiddels op bijna € 61.000,- wat er aan de verschillende plaatselijke goede doelen is verdeeld.

Editie 2014

Weer € 9000,- naar goede doelen


Hulptroep FM poster 2014


Woensdag 23 april heeft de organisatie namens Hulptroep FM weer een mooie cheque van

€ 9.000,- kunnen overhandigen aan Jesse Mulder en daarnaast nog 159 mobieltjes. Jesse zet zich in voor Stichting Opkikker, de VOKK met de kanjerketting en Kika door deel te nemen aan Toer de Dellen. Het geld zal dan ook onder deze 3 doelen worden verdeeld.


Oosterwolde en omstreken heeft op 14 en 15 maart tijdens Hulptroep FM weer massaal staan feesten voor het goede doel. Twee dagen een volle tent, met alleen maar gezelligheid. Het was een komen en gaan van artiesten op het podium die er weer een heel groot feest van hebben gemaakt. Niet alleen de gevestigde orde, maar ook de nieuwe (plaatselijke) talenten hebben van zich laten horen. Ook de bijbehorende radio uitzending was weer een groot succes met als hoogtepunt een leuk interview met Jesse.

Cheque overhandiging - Jesse 2014

 

Bijzonder dat dit evenement ieder jaar weer gedragen wordt door ruim 40 vrijwilligers, de verschillende bedrijven de sponseren en de gemeenschap. En natuurlijk dat Jan Bakker iedere keer zijn terrein beschikbaar wil stellen. Dat alles maakt Hulptroep FM tot iets heel bijzonders.

Editie 2013

Hulptroep FM verdeelt ruim 9.000 euro onder de plaatselijke helden!Hulptroep FM poster 2013

Begin april is er voor de 5e keer een weekend lang gefeest aan de Koemkolkweg in Oldebroek. Wederom een enorm succes, waarbij alles super goed verlopen is. Een twee avond vullend programma’s bomvol artiesten die er allemaal weer geheel belangeloos een groot feest van hebben gemaakt.


Even ontstond een lichte paniek omdat het bier op dreigde te raken. Maar gelukkig met hulp van de Elburgse horeca hebben ze iedereen tot aan het einde kunnen voorzien van één van de belangrijkste inkomstenbronnen.


Dit voorspelde natuurlijk al een hele goede opbrengst. En dat is het geworden. Een totaal bedrag van € 9.390,25 kon verdeeld worden onder verschillende doelen, waar in januari voor gestemd kon worden. 50% van het geld is overhandigd voor Energy4All met een cheque aan  MVOW en aan de Gemeente Elburg fiets ploeg, die beiden de Mont Ventoux gaan bedwingen, voor een totaal bedrag van € 4.695,13.


Cheque overhandiging Hulptroep FM - Helden 2013

Kika krijgt via Toer de Dellen een bedrag van € 2.817,08 en KWF ontvangt via Jan Willem Eiberink en Helma Bosman met hun bijdrage via Alp d'huzes  € 1.878,06 op hun rekening.


Voor Hulptroep FM zit het erop, maar al deze kanjers moeten er de komende tijd nog voor aan de bak. Uiteraard wil Hulptroep FM iedereen, maar dan ook echt iedereen die aan de editie 2013 heeft mee gewerkt bedanken voor de enorme inzet. Niemand, maar dan ook echt niemand uitgezonderd. Zonder al die vrijwilligers geen Hulptroep en dus ook geen cheques te overhandigen!

Editie 2012

Hulptroep FM brengt € 6.255,- op, koud maar succesvol!Hulptroep FM poster 2012

Het koudste weekend sinds jaren ligt nog vers in ons geheugen, 3 en 4 februari daalde het kwik onder de -20 graden en precies in dat weekend werd Hulptroep Fm gevierd, hét piratenfestijn voor goede doelen, in een tent in Oldebroek!


‘‘Koud’ is zeker het eerste woord dat me te binnen schiet’ zegt Helmi Buitenhuis, ‘het was zo koud dat onze koelcontainer diende als verwarming om het drinken dooi te houden en de bevroren diesel voor de kachels opgewarmd moest worden met elektrische straalkachels.’


Maar dat mocht de pret niet drukken, twee avonden lang stond de tent aan de Koemkolkweg te Oldebroek vol en was de sfeer als vanouds bijzonder gezellig. Voor een kijkje binnen de tent staan er mooie foto reportages op de site’s van NWV-foto en de LOCO.


Tijdens de feestavonden waren alle vrijwillige artiesten aanwezig. Zonder klagen kwamen ze vanuit Groningen tot het westen van het land en trotseerden zij mist, sneeuw en gladheid om hun optredens te kunnen verzorgen. ‘We zijn erg trots op deze kanjers, net als op al onze andere vrijwilligers’ voegt Jolanda Leusink toe, ‘samen sterk voor het goede doel!’


Opbrengst Hulptroep FM 2012

Martin Kamp en Aartjan Schoonhoven, de beide mannen van de organisatie, maken zich jaarlijks sterk om de gezelligheid in de lucht te houden via de evenementenzender van Hulptroep Fm en bedanken via deze weg alle materiële en financiële sponsoren die de Hulptroep wederom mogelijk maakten, onder het genot van sfeervolle piratenhits.

Dat Hulptroep Fm een succes was, is ook terug te zien in de opbrengst. Maar liefst 6255,- euro werd er ingezameld voor het goede doel!


Back to Balance KidsHet geld gaat dit jaar naar ‘Back to Balance’. Een nieuw project dat nog dit jaar van start gaat binnen de gemeente Elburg/Oldebroek, waarin kinderen tot 12 jaar, die uit balans zijn, met sport, spel en warme duidelijkheid geholpen worden hun leven op de rit te krijgen en te houden. Robin van Soolingen gaat dit samen met andere vrijwilligers opstarten. Zijn idee is om tijdens de ‘Budo-kids’-trainingen ook vrijwilligers als trainers op te leiden, zodat het goed werkende systeem in de toekomst steeds breder zal worden en op deze manier meer kinderen geholpen kunnen worden. (voor meer info; www.btbtrainingen.nl)Hulptroep FM doel Back to Balance

Robins reactie op de donatie van Hulptroep Fm; ‘Het is bijzonder te zien hoe 4 vrijwilligers met een achterban van 35 man dit klaar speelt. Ik kom zelf uit deze omgeving en heb het hier heel goed gehad. Ik vind het een eer dat ik op deze manier iets terug mag geven aan deze omgeving. Budokids wordt een training van sociale vaardigheden op basis van bewegen en ervarend leren. Ik garandeer een top project, want dat verdienen kinderen!’


‘Een mooie afsluiter van editie 2012 en een prima motivatie voor 2013’, lacht de organisatie


Editie 2011

Weer 8000 euro bij elkaar gefeest door Hulptroep FM


Hulptroep FM poster 2011

Een wasmachine is binnen, maar wat feest Oldebroek en omgeving nog meer bij elkaar voor Stichting Chu Shin?


Het vierkoppige Hulptroep Fm team stort zich weer op een nieuwe editie van het jaarlijkse Nederlandstalige evenement aan de Koemkolkweg te Oldebroek. Op 18 en 19 februari staat vanaf 20.00 uur het podium weer vol met bekende en aankomend artiesten.


Na de gigantische opbrengst van vorig jaar, meer dan € 10.000,- voor ‘t Kooiveen in Oldebroek, zijn Jolanda Leusink, Helmi Buitenhuis, Martin Kamp en Aartjan Schoonhoven druk bezig met het organiseren van alweer de derde editie van hun twee avonden durende piratenfeest.


‘t Kooiveen in Oldebroek heeft, met dat geld praktische spullen gekocht, zoals stevige eettafels met stoelen, dvd-spelers en een observatiecamera voor de bewoners. ‘Het super gezellige feest is een beloning op zich’, volgens Helmi, ‘het feit dat we dat kunnen combineren met het helpen van mensen om ons heen maakt het nog veel meer de moeite waard!’


‘Ook dit jaar willen wij ons weer inzetten voor een goed doel’, aldus Jolanda, ‘dit keer is de keuze gevallen op ‘Chu Shin’ op Zwaluwenburg, voor sommigen beter bekend als dat van Wim Keyl en Jan Geijteman.’ Deze Stichting heeft als doel de juiste hulp te bieden aan (momenteel 120) personen die om welke reden dan ook hulp behoeven. Speciaal voor de meest hulpbehoevenden in de samenleving die nergens anders terecht kunnen, zijn ze een toevluchtsoord. Aandacht is het sleutelwoord, niet vanuit boekjes, maar vanuit het hart. Doordat ze geen overheidsgeld ontvangen zijn ze aangewezen op PGB’s en particuliere giften. (Meer informatie op www.chu-shin.nl)


‘In het eerste gesprek wat we met Wim Keyl hadden sprak hij de wens uit voor een nieuwe wasmachine, omdat de huidige machine van de bewoners niet meer te repareren viel. Ik kan je vertellen dat deze wens al in vervulling is gegaan, Veldkamp Witgoedservice en Koopman Bestratingen bleken bereid de wasmachine te sponsoren, hij is inmiddels al in gebruik. Echt een geweldige start, we zijn erg benieuwd wat we dit jaar nog meer bij elkaar kunnen feesten!’ vervolgt Jolanda.


Dhr. J. Bakker heeft zijn bedrijventerrein aan de Koemkolkweg in Oldebroek wederom beschikbaar gesteld voor het Hulptroep FM evenement. Welke weer zal worden ondersteund met een speciale radio-uitzending die aandacht besteed aan Chu Shin, de artiesten en uiteraard muziek. Agentschap Telecom heeft zijn medewerking weer verleend door de frequentie 105.2 FM vrij te geven voor deze uitzending.


Martin vult nog aan: “De entree is gratis, omdat we zoveel mogelijk mensen een steentje bij willen laten dragen, hoe groot of klein dan ook. Natuurlijk is een donatie aan de kassa welkom. Door de vele plaatselijke materiële- en financiële sponsoren die achter de organisatie om het evenement staan kunnen we de kosten beperkt houden, zodat het ook dit jaar weer een succes zou kunnen worden.’


‘We zijn erg blij met alle vrijwilligers en sponsoren, we beseffen maar al te goed dat zonder hen er geen Hulptroep mogelijk is. En uiteraard ook niet zonder iedereen die komt feesten! Ook jij bent van harte welkom op 18 en 19 februari, feest mee, help mee!’ is het laatste wat Aartjan nog toevoegt.


In Mei was de cheque overhandiging eindelijk een feit. Er is naast de wasmachine die ze al ontvangen hadden t.w.v. € 800,- nu een mooie cheque overhandigd van € 8000,-.

Hulptroep FM doel 2011 - Chu Shin


Het heeft langer geduurd dan je van ons gewend bent, maar dat heeft te maken met de boete die we op de tweede avond hebben gekregen voor de rokers in de tent. Deze ligt bij de Officier van Justitie, maar gelukkig is de hoogte nu bekend en kon de afrekening opgemaakt worden.


Wim Keyl en Jan Geyteman van Stichting Chu Shin waren aangenaam verrast door de hoogte van het bedrag. Ze bleven maar benadrukken hoe bijzonder het was dat wij dit met z'n allen voor hun Stichting gedaan hebben. Na een heel bijzonder gesprek met beide heren is ons nog weer duidelijker geworden dat beide mannen het hart op de juiste plaats hebben zitten en zich dag en nacht inzetten om mensen de hulp te bieden die ze nodig hebben.


Applaus voor iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen!


Editie 2010

Hulptroep FM feest 10..000 euro bijeen.

Hulptroep FM poster 2010


Oldebroek vierde feest voor 't Kooiveen. Editie 2010 was een nog groter succes dan vorig jaar. Twee dagen Nederlandstalige artiesten in de grote feesttent aan de Koemkolkweg én 2 dagen muziek op je radio.


Wat daar voor nodig was: onder andere een tent, artiesten, techniek, veel vrijwilligers, eten en drinken en vooral veel gezelligheid. En dan krijg je een top weekend met een prachtig resultaat.

Cheque overhandiging Hulptroep FM - 't Kooiveen 2010


Vol trots kijkt de organisatie van Hulptroep FM terug op het weekend, zeker met het resultaat van

€ 10.170,32 Het volledige bedrag gaat naar de bewoners van 't Kooiveen, een woonvorm voor aangepast wonen.


De begeleiders kunnen een wensenlijst inleveren, dan zorgt de Hulptroep organisatie ervoor dat deze in vervulling gaan. Zodat al het geld gegarandeerd bij de bewoners terecht komt.

Hulptroep FM team 2009

Editie 2009

Hulptroep FM bijzondere club met hart op de juiste plaats!


Hulptroep FM poster 2009

De in Oostendorp woonachtige Jolanda Leusink is samen met Martin Kamp (Elburg), Aartjan Schoonhoven (Oldebroek) en Helmi Buitenhuis (Kamperveen) verantwoordelijk voor Hulptroep FM.


`Het werd direct een enorm succes met een fantastisch resultaat. Martin en ik waren al eerder betrokken bij de organisatie en techniek achter verschillende muziekevenementen. Zelf ben ik ook geen onbekende op het gebied van plaatselijke inzamelingsacties, vrijwilligerswerk en evenementen. Helmi wilde ook graag wat doen voor het goede doel en het helpen van andere mensen. Aartjan heeft zich dit jaar bij ons aangesloten en helpt met het faciliteren.´


Bij alle vier zit de gedachte “niet lullen maar poetsen” in de genen en dat blijkt de perfecte combinatie te zijn om een evenement als Hulptroep FM te organiseren. Men wist ruim 6.300 euro te verdienen en dat kwam bij drie verschillende goede doelen terecht. `Een initiatief uit Hattem waar jeugd zich inzet in de Oekraïne voor een Blijf van mijn lijf huis, de jaarlijkse hulptransporten die vanuit Kamperveen naar Roemenie worden opgezet en een aangepaste bakfiets voor Manouk, een gehandicapt meisje van één jaar uit Kampen´, somt Leusink moeiteloos op.


Door de gezamenlijke radio-achtergrond is een activiteit niet compleet zonder een speciale radio uitzending. Zo kan men zelf reclame maken voor hetgeen er gehouden gaat worden. ´Van het Commissariaat voor de Media en Agentschap Telecom hebben we de 105.2 FM toegewezen gekregen om te gebruiken. Diverse DJ’s en piraten uit de buurt “huren” ieder twee uur om er een gezamenlijk programma van te maken`, zegt Leusink. Vrijdag en zaterdag was de feesttent vanaf 20.00 uur open en traden er, belangeloos, diverse artiesten op. ´De entree is gratis, omdat we zoveel mogelijk mensen een steentje bij willen laten dragen, hoe groot of klein die steen ook is. Natuurlijk is een donatie aan de kassa welkom. Door de vele sponsoren hebben we de kosten laag kunnen houden, dus alle opbrengsten gaan naar het goede doel.